skapa ett nyhetsbrev

5 Tips för att få mer prenumeranter till ditt nyhetsbrev

Att arbeta med ett nyhetsbrev är både ett billigt och effektivt sätt att marknadsföra ditt företag. Här listar vi några smarta tips för hur du kan fånga in fler prenumeranter.

Vill du öka försäljningen till nya och befintliga kunder? Då bör du skapa ett nyhetsbrev. I denna artikel så går vi igenom hur du kan maximera effekten av din hemsida. Vi ger dig snabba tips som du kan börja arbeta med redan idag.

1. Få besökare på din webbplats att prenumerera på nyhetsbrevet

Ett utmärkt sätt att fånga in nya prenumeranter till ditt nyhetsbrev är att lägga till ett enkelt formulär på din webbplats där besökaren enkelt kan lämna sin e-postadress för att prenumerera. Detta går oftast att automatisera så att nya prenumeranter automatiskt hamnar i ditt e-postregister.

2. Ge bort något i samband med prenumeration på nyhetsbrevet

Ett annat bra sätt att fånga in nya prenumeranter är att ge bort något. Du kan t.ex skapa en pdf guide som skickas ut till besökaren i samband med prenumeration. Det kan vara en steg för steg guide, checklista osv som intresserar din målgrupp. Låt säga att du driver ett byggföretag, då skulle din guide kunna heta ”Att tänka på vid nyproduktion” eller liknande.

3. Uppmana dina befintliga prenumeranter att tipsa om nyhetsbrevet

Se till att hålla ditt nyhetsbrev intressant så att dina prenumeranter ser ett värde i att läsa brevet, då kommer säker flera kunna tänka sig att bjuda in kollegor och vänner att prenumerera på ditt nyhetsbrev. Skapa en länk till ett registreringsformulär som du uppmanar dina prenumeranter att dela.

4. Skapa ett erbjudande

Skapa ett erbjudande där man får t.ex 10% rabatt på första beställningen eller liknande när man börjar prenumerera på ditt nyhetsbrev. Detta kan med fördel göras via ett popupfönster eller liknande på din webbplats som t.ex aktiveras för en besökare som är på väg att lämna din webbplats, då skapar du ytterligare möjligheter att bearbeta besökaren.

5. Lägg till i mailsignaturen

Gör reklam för ditt nyhetsbrev varje gång du skickar ett mail. Lägg helt enkelt till information samt en prenumerationslänk i din mailsignatur.

Vill du komma igång med ett nyhetsbrev samt att marknadsföra det så finns det en hel del nyttig information att hitta på webben.
Kontakta gärna oss om du känner du att du vill ha hjälp med en professionell lösning vi kan hjälpa dig att snabbt komma igång med Mailchimps lösning för nyhetsbrev.

Mest lästa

Få värdefulla marknadsföringstips!​

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad med dem senaste tipsen & nyheterna.

När du anmäler dig till nyhetsbrevet så accepterar du samtidigt vår dataskyddspolicy

Liknande artiklar

Kontakta Studio Pixel

Har du frågor gällande migreringen? Kontakta oss direkt så hjälper vi dig, det går även bra att kontakta Ftech vid frågor