Allmänna villkor

Följande villkor gäller för köp av samtliga av våra produkter och tjänster.

Övriga villkor för webbtjänster

Kunden inkommer med innehåll (tex bilder, text, logotyp mm) till hemsidan innan projektets start.

Önskar kunden göra ändringar i materialet när det redan är publicerat eller lägga till nytt material så debiteras detta löpande per timme enligt gällande timtaxa.

Vid skräddarsydd design gäller följande: 
Vi bygger klart startsidan, därefter får kunden godkänna designen eller komma med förslag på ändring innan resten av hemsidan byggs färdigt.

Vid mallbaserad design gäller följande: 
Vi väljer en av våra färdigbyggda mallar och gör mindre ändringar så att hemsidan passar till er företagsprofil. Grundmallen kan komma att användas till flera hemsidor.

Kunden ansvarar själv för att ordna med domän och webbhotell till projektets start.
Alternativt kan vi sälja domän och webbhotell via vår återförsäljare.

önskas hjälp med att sätta upp webbhotell och domän hos annan leverantör så debiteras detta löpande per timme enligt gällande timtaxa.

Vi rekommenderar att du uppdaterar din WordPress hemsida regelbundet för att den skall fungera optimalt samt bibehålla en bra säkerhet.
Önskar du att vi hjälper till med detta så kan vi erbjuda detta för en fast månadskostnad via vårt serviceavtal, då ingår även regelbundna säkerhetskopieringar av hemsidan. 

Se villkor och prislista för mer info eller kontakta oss så berättar vi mer

Behöver du hjälp med framtida ändringar som t.ex ändring av hemsidans design & layout, ändring av text och bild mm. Så debiteras detta enl. gällande timtaxa.

Vi anpassar och gör enklare redigeringar av text och bilder (tex, minska ner filstorleken på bilderna) till din hemsida. Om bilderna kräver en mer omfattande redigering samt om det gäller fler än 5 bilder så debiteras detta löpande per timme enligt gällande timtaxa. Alt. Enligt prisförslag.

Om du på egen hand är ansvarig för felet, tex gjort ändringar i layout eller funktion så kan vi oftast hjälpa dig att åtgärda felet alternativt återställa hemsidan, vilket brukar bli den billigaste och snabbaste lösningen. 

Vid återställning av hemsidan så gäller det att det finns en fungerande säkerhetskopia antingen via ditt webbhotell eller via serviceavtalet som vi erbjuder.

Se våran prislista för aktuella priser gällande webbsupport.

Webbhotell

Vi förmedlar webbhotell, domän och e-posttjänster genom våra underleverantörer. Vårt ansvar är begränsat till förmedlingen av dessa tjänster och eventuell support och tjänster vi direkt tillhandahåller. 

Driften och underhållet av webbhotell och e-posttjänster hanteras av en underleverantör. De är ansvariga för att säkerställa tjänsternas tillgänglighet, säkerhet och prestanda enligt deras egna villkor och standarder.

Om du använder oss för att teckna webbhotell hos någon av våra underleverantörer så kan vi välja att flytta dina tjänster mellan våra leverantörer om det är till fördel för dig som kund. Om en sådan flytt blir aktuell så kommer vi dock alltid att meddela dig som kund med varför vi rekommenderar flytten.

 • Kontrollpanel: Kunden kan välja att få tillgång till en kontrollpanel för självhantering av tjänsterna.
 • Personlig Support: Kunden kan anlita oss för support och ändringar gällande domän, e-post och webbhotell. Denna tjänst debiteras enligt vår löpande timtaxa.
 • Kostnadsfri Support: Vår underleverantör tillhandahåller kostnadsfri support för enklare frågor rörande de tjänster de ansvarar för.

Vi ansvarar inte för indirekta skador eller förlust av data som orsakas av underleverantörernas tjänster. Vårt ansvar är begränsat till de tjänster vi direkt tillhandahåller.

Uppsägningstiden för webbhotellet är 3månader om inget annat avtalats via separat avtal.

Serviceavtal - standard

Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt villkorsändringar i vårat serviceavtal.

Serviceavtalet är till för att hålla hemsidan uppdaterad så att din hemsida är snabb, säker och fungerar som den ska. När din hemsida uppdateras regelbundet så minimeras risken för intrång, och du får en mer välfungerande hemsida med möjlighet till nya funktioner.

 •  Uppdatering av wordpress samt tillägg ca 1 gång/månad
 • Säkerhetskopia & lagring ca 1 gång/månad. (Sparas i 90 dagar)
 • Uppdatering av Tema ca 1 gång/månad
 • Återställning av hemsida från befintlig säkerhetskopia*
 • Licensförnyelse av våra standardplugins & teman**

Skulle intrång eller övrigt fel ske vid tex uppdatering och felsökning behöver göras alternativt att hemsidan behöver rensas på virus så lämnas pris och lösning på detta från fall till fall.
Oftast så räcker det med en återställning av hemsidan.

Skulle fel uppstå på hemsidan orsakat av dig som kund så debiteras återställning och åtgärd enligt gällande timtaxa, se prislista på vår hemsida.

* Vi återställer er hemsida om den av någon anledning slutar fungera. Om detta skulle inträffa återskapar vi din hemsida från en tidigare fungerande säkerhetskopia. Vi köper in en programvara för att kunna säkerhetskopiera din hemsida från en tillförlitlig och välanvänd leverantör, men som med alla programvaror så kan fel uppstå. Leverantören av tjänsten har dock aldrig stött på att ofullständiga säkerhetskopior skapats. Om detta mot förmodan skulle ske så kan vi inte lämna någon garanti på att er hemsida går att återställa via en tidigare backup.
Dock så erbjuder de flesta webbhotell även en funktion för säkerhetskopiering som brukar sparas ca en vecka.

** Plugins:
I vissa fall kan extrakostnader för plugins med speciella funktioner tillkomma, vi meddelar alltid denna kostnad när du tecknar avtalet.

Tilläggsvilkor till utökade serviceavtal

Utöver standardvillkoren så ingår rapporteraing av besöksstatistik varje månad. Din hemsida skall då vara kopplad mot vårt analyticskonto alt. tillhandahålla med ett eget analyticskonto. 

Utöver standar & business dvillkoren så ingår textändringar & mindre designändringar vid max 2 tillfällen och 2tim totalt. Tiden gäller mellan den första och sista varje månad och överbliven tid sparas ej.

Detta serviceavtal kan endast köpas av våra kunder som har webbhotell via oss. Uppläggning av nya e-postadresser, lösenordsändringar samt viss telefonsupport (Gäller konton med upp till 15st e-poster och support/ändringar vid 2 tillfällen/månad)

Produkter & tjänster

Leveranstiderna på våra produkter varierar beroende på leverantör. Vid beställning har du möjlighet att få en beräknad leveranstid.
Studio Pixel ansvarar ej för leveransförseningar som sker utanför våran kontroll.

Leveranskostnader tillkommer för varje sändning och ska bekostas av dig som kund, detta gäller även merkostnader för specifika leveransönskemål.

 

Du som kund är alltid ansvarig att godkänna och kontrollera korrektur.
Studio Pixel skickar alltid ett korrektur till kund för kontroll av.

 • Modell, färg och format
 • Stavning och kontroll av text
 • Placering och storlek på tryck

Studio Pixel tar ej ansvar och ersätter produkter som ej korrigerats av kund på korrektur.

Du som kund ansvarar för att skicka bilder, logotyper mm i rätt format samt av bra kvalitet.
är du osäker så kan du prata med oss så hjälper vi till.

Specialanpassade, specialtillverkade samt tryckta produkter kan ej returneras.
Övriga produkter kan i vissa fall returneras beroende på leverantör, i dessa fall bekostar du som kund de extrakostnader som uppstår i form av frak, embalage osv.

Reklamationer skall meddelas Studio Pixel snarast eller senast en månad efter mottagen leverans. Vid fraktskador skall fraktbolager informeras vid mottagande av varor samt till Studio Pixel snarast.

Bilder skall alltid skickas till oss i samband med en reklamation.

Avbeställning kan ej ske efter godkänd korrektur. 
Vid avbeställning innan godkänd korrektur så kan eventuell kostnad för framtagande av original/layout komma att debiteras.

Vid avbeställning av hemsidor och designtjänster så debiteras nedlagd tid på ditt projekt samt eventuella administrativa kostnader.

Vid trycksaker och profilprodukter kan olika avvikelser i utseende, färgtäckning, tjocklek och form variera.
Färgerna du ser på din skärm vid korrektur överrensstämmer inte alltid med slutprodukt beroende på material samt kalibrering av skärm osv.

Offert, priser och betalning

Vi reserverar oss för prisförändringar.
Samtliga av våra priser anges exkl. moms om inget annat anges.

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.

 • Vi reserverar oss för felskrivningar och prishöjningar hos leverantör.
 • Eventuella fraktkostnader kan tillkomma.
 • Offerten är giltig i 1 månad.
 • På arbeten med fast pris som design av logotyp och liknande gäller 3 korrigeringar om inget annat anges.
  Korrigeringarna innebär mindre designändringar och färgändringar. Vill du ha fler korrigeringar eller större designändringar
  så debiteras det enligt gällande timtaxa.

Vanligtvis så ställs fakturan ut när arbetet är klart.
Vid större beställningar av till exempel trycksaker och profilprodukter så gäller förskottsbetalning i vissa fall.

Produkter faktureras med 20 dagar som betalningsvillkor.

Marknadsföring av tjänster och produkter​

Studio Pixel kan komma att visa upp utförda projekt eller produkter du köpt av oss på, hemsida, nyhetsbrev, sociala medier, mässor, showroom osv om inget annat har avtalats. 

Studio Pixel äger rättigheterna till allt framtaget material tills dess att full betalning skett, material som väljs bort av kund ägs av Studio Pixel och kan komma att visas som referensprojekt eller redigeras och användas till nya kunder.

Kontakta Studio Pixel

Har du frågor gällande migreringen? Kontakta oss direkt så hjälper vi dig, det går även bra att kontakta Ftech vid frågor